Svetski spektakl online- DistanTogether

Prvi međunarodni onlajn striming koncert simboličnog naziva DistanTogether, čiji inicijator je Opera Srpskog narodnog pozorišta, održan je u subotu, u 20:30 časova, na Youtube kanalu ovog teatra.

Članovi hora i orkestra Opere SNP, hora iz više gradova u Kini, Samsun Devlet opere i baleta iz Turske i Benveneto filharmonije iz Italije su, pod upravom italijanskog dirigenta Andree Solinasa, iz svojih domova, izveli Odu radosti Ludviga Van Betovena.

Isti link istovremeno je emitovan u sve četiri države.

Članovi okrestra Opere SNP su, podsetimo, oduševili TV spotom podrške italijanskom narodu u borbi protiv pandemije koronavirusa u kojem su odsvirali čuvenu pesmu Bela ćao, takođe iz svojih domova. Nakon toga, povodom Svetskog dana pozorišta, organizovali su humanitarnu akciju podele pomoći najstarijim Novosađanima , gde su delili i karte za pozorište koje će, naravno, važiti po završetku pandemije. I to su pretočili u spot koji je našao na divan prijem u celoj državi. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar