U Domu Veternik obeležen Međunarodni dan osoba sa invalididtetom

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Domu „Veternik“ održana je manifestacija čiji učesnici su bili korisnici ove ustanove.

Pored predstavnika gradskih i republičkih institucija, manifestaciji je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.
 
Pozdravljajući prisutne goste, direktorka Doma Ana Vila je istakla značaj podrške i povezivanje svih prisutnih, kako za korisnike Doma, tako i za zaposlene.
Ukazujući na značaj 3. decembra, koji je pre više od dvadeset godina ustanovljen kao Dan osoba sa invaliditetom, Predrag Vuletić je rekao da je ovo dan koji treba samo da nas podseti, a da svih ostalih dana u godini treba da mislimo i brinemo o svima koji su u sistemu socijalne zaštite.
 
Vuletić je kazao da je Pokrajinska vlada u prethodnoj godini brinula o svim korisnicima u sistemu socijalne zaštite. Na primeru ove ustanove, jedne od najvećih u Srbiji, vidi se odnos Pokrajinske vlade prema korisnicima i zaposlenim u socijalnoj zaštiti. Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je u periodu 2016.- 2018. godina Domu Veternik obezbedio više od 50 miliona dinara, od čega je više od polovine, tj. 33 miliona realizovano tokom 2018. godine.
 
Vuletić je dodao da položaj osoba sa invaliditetom i njihovu integraciju u društvo poboljšavamo i saradnjom sa udruženjima građana koja su u ovoj oblasti u 2018. godini za svoj rad dobila oko 20 miliona dinara.
 
Zahvalivši se republičkim i gradskim institucijama na saradnji i poboljšanju uslova u svim ustanovama socijalne zaštite, pokrajinski sekretar je rekao da će i naredna, 2019. godina biti godina velikih ulaganja i poboljšanje usluga u socijalnoj zaštiti.
 
 
Izvor: PS za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar