U Novom Sadu počeo Sajam saobraćaja

Treći sajam saobraćaja pod nazivom TRAFFIC SOLUTIONS EXPO 2019. otvoren je danas na Novosadskom sajmu. Pored izlagačkog dela manifestacije, tokom tri sajamska dana, od 16. do 18. oktobra, na programu će biti panel-diskusije, okrugli stolovi, tribine i prezentacije, sa ciljem da se što efikasnije povežu predstavnici lokalnih samouprava i privrede, primenom različitih rešenja za unapređenje saobraćaja.

Cilj Sajma, koji se i ove godine bavi stručnim i tržišno orijentisanim temama, jeste stvaranje poslovne platforme koja objedinjuje investitore, resorne institucije i organizacije i donosioce odluka na nacionalnom i lokalnom nivou sa privrednim sektorom, s obzirom na to da oblast putne privrede beleži stalan rast.

Pokrajinski sekretar Nenad Grbić rekao je da na teritoriji AP Vojvodine dominira drumski saobraćaj sa 80 odsto u prevozu robe i čak 90 odsto u prevozu putnika.

-Saobraćaj je veoma značajan za privlačenje direktnih stranih investicija. Bitna stavka jeste formiranje cene, odnosno zavisnih troškova, koji u našoj zemlji zbog konkurentnosti i lošije saobraćajne infrastrukture, čine i do 30 odsto. Republička i Pokrajinska vlada unapređuju vodeni saobraćaj, prevashodno lučku infrastrukturu, a u toku je i izgradnja brze dvokolosečne pruge između Beograda i Budimpešte. U pokrajini se sprovodi nekoliko IPA prekograničnih projekata, pre svega na Begeju i Tisi u izgradnji prevodnica, kao i sidrišnog pristaništa u Zrenjaninu, a sprovodi se i projekat čiji smo nosilac, a to je izrada tehničke dokumentacije za prugu Subotica–Baja -rekao je Grbić.

Izlagači na ovogodišnjem Sajmu saobraćaja su proizvođači, uvoznici i pružaoci različitih usluga iz svih vidova saobraćaja, a u okviru raznih izlagačkih oblasti, poput planova razvoja u saobraćaju, saobraćajnog inženjeringa, izgradnje i održavanja saobraćajne infrastrukture, mehanizacije, signalizacije i logistike.

Sajam saobraćaja se održava u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, a ulaz za sve posetioce je besplatan. 

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar