Ugovori za obnovu 48 objekata obrazovno-vaspitnih ustanova

Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine  predstavio je projekte investicionih ulaganja, u okviru kojih se finansira odnosno, sufinansira rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i investiciono održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Vojvodine. Ovi projekti započeti su pre dve godine, kada je prvi put i raspisan konkurs za tu namenu. 

Projektima, u okviru kojih su danas potpisani ugovori, obuhvaćeno je ukupno 48 korisnika, od toga 44 ustanove obrazovanja i četiri jedinice lokalnih samouprava. Odobrena su sredstva za izvođenje građevinskih radova na objektima, četiri predškolske ustanove, 28 osnovnih škola, 12 srednjih škola i četiri doma učenika. U skladu s finansijskim planom nadležnog sekretarijata, iz budžeta je izdvojeno 144.159.702,00 dinara. Na nivou osnovnog obrazovanja i vaspitanja – 93.400.00,00 dinara, na nivou srednjeg obrazovanja i vaspitanja – 32.800.000,00 dinara, za ustanove učeničkog standarda – 8.964.702,00 dinara i za predškolske ustanove – 8.995.000,00 dinara. 
 
-Nadamo se da ćemo značajno doprineti poboljšanju uslova školovanja i rada ovih ustanova. I ovaj put podsećam na to koliko je važno raditi na obezbeđivanju odgovarajuće infrastrukture prema evropskim standardima, koja zadovoljava potrebe novog tehnološkog razvoja. Namera nam je da istrajemo u zajedničkom cilju, a to je obezbeđivanje boljih uslova za boravak i rad u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, imajući na umu, pre svega, interes dece koja pohađaju nastavu u tim ustanovama - rekao je Njilaš
 
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar