Upis đaka prvaka od 1. aprila
Za buduće prvake upis u školu počinje 1. aprila i trajaće do kraja maja. U školsku 2019/2020. upisuju se deca rođena od 1. marta 2012. godine do 28. februara 2013. godine. Budući đaci tako će postati svi oni koji će do početka školske godine imati najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.
 
U prvi razred mogu da se upišu na osnovu prethodne provere znanja, koju obavlja tim sastavljen od nastavnika razredne nastave, pedagoga i psihologa škole, uvažavajući standarde postignuća i ceneći najbolji interes deteta.
 
Za upis je potrebno: uverenje o završenom obaveznom Pripremnom predškolskom programu, izvod iz matične knjige rođenih, dokaz o zdravstvenom pregledu i vakcinaciji, fotokopija lične karte roditelja, odnosno staratelja. Deca iz osetljivih društvenih grupa mogu da se upišu bez dokaza o prebivalištu roditelja ili staratelja.
 
U  35 novosadskih osnovnih škola u školske klupe u septembru će sesti 4.276 đaka prvaka. To je prema podacima Gradske uprave za obrazovanje više nego u ovoj školskoj godini, jer prvi razred trenutno pohađa 3.803 učenika.
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar