Uređen parking prostor na Trgu Komenskog

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici JKP Parking servis obišli su novoizgrađeno parkiralište na Trgu Komenskog. Radovi su počeli krajem maja, izgrađeno je 50 parking mesta, trotoar i saobraćajnica, sređena dotrajala vodovodna mreža i sačuvana zelena površina.

-Radove su investitali Parking servis iz sopstvenih sredstava, kao i Grad Novi Sad. Uloženo je oko 15 miliona dinara za ovaj trg koji je pod velikim saobraćajnim opterećenjem, jer se nalazi u dvorištu više stambenih objekata i pored nekoliko vaspitno-obrazovih ustanova. Školska ulica i Trg Komenskog sada izgledaju mnogo pristojnije, a još ćemo sređivati fasade koje su prekrivene grafitima. Novosađani u anketama najčešće ističu kao glavni komunalni problem nedostatak mesta za parkiranje u gradu, a on će delom biti rešen i koncesijom za garaže - rekao je Vučević.

Direktor JKP Parking servis Stevan Lugonja podsetio je da je pre nekoliko meseci izgrađeno 100 novih parking mesta u Radničkoj ulici, oko dve stotine kod Štranda, kao i više parkirališta u raznim delovima grada.

-Raduje me činjenica da su radovi završeni pre predviđenog roka, za samo 40 dana, umesto 90 dana po ugovoru. Sada imamo jedan savremen prostor za parkiranje, a oni koji su ranije ovde parkirali, osetiće značajnu razliku – rekao je Lugonja i napomenuo da će na ovom trgu biti postavljeni i novi držači za bicikle.

 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar