Uručena humanitarna pomoć za socijalno najugroženije porodice u nerazvijenim opštinama u Vojvodini

U Pokrajinskoj vladi predstavnicima najmanje razvijenih opština u Vojvodini uručeni su vaučeri za robu namenjenu socijalno najugroženijim porodicama.

Donaciju u vrednosti od oko 22,5 miliona dinara, koja se sastoji od prehrambenih artikala, flaširane vode i sredstava za ličnu higijenu i kućnu hemiju, dobilo je, za svoje najsiromašnije žitelje, 19 opština koje spadaju u treću i četvrtu kategoriju razvijenosti.
 
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, tom prilikom je izjavio da će Pokrajinska vlada uvek naći način, model i sredstva da pomogne socijalno ugroženom stanovništvu.
 
Ali, kako je Milićević naglasio, trajno opredeljenje Pokrajinske vlade, što je i činila u protekle dve i po godine podsticajnim merama , jeste da obezbedi da se ove sredine brže ekonomski razvijaju, da se u njima otvaraju nove firme i pogoni i stvaraju uslovi da se ljudi zaposle i zarade za sebe i svoje porodice, te da se smanji potreba za socijalnim uslugama.
 
On je dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti i u narednom periodu da radi na tim prioritetima, ne zapostavljajući i segment socijalne pomoći onima kojima je potrebna.
 
Program upućivanja ove humanitarne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu realizovao je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u koordinaciji sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.
 
Sekretar prof. dr Zoran Milošević je rekao da su predstojeći praznici prava prilika da se pomoć uputi onim ljudima kojima je i najpotrebnija, a sekretar Ognjen Bjelićpozvao predstavnike okupljenih 19 opština da budu proaktivni i na budućim konkursima za dodelu podsticajnih sredstava. 
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar