Vučević: Svakoj bebi rođenoj na dan Novog Sada po 200.000 dinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je povodom dana Grada da će sutrašnji jubilej biti obeležen skromnije u skladu sa situacijom i epidemiološkim merama. On je, gostujuću u Jutarnjem programu RTS, izjavio da ove godine neće biti tradicionalne proslave na koju smo navikli, kao što je Svečana akdemija sa zvanicama, posete predstavnika gradova prijatelja.

„Međutim, zahvaljujući savremenim tehnologijama imamo 17 video poruka iz svih delova sveta od Velike Britanije do Rusije”, naveo je Vučević.

“Uručićemo februarsku nagradu gradske nagrade profesoru Petroviću, direktoru za Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Profesor Petrović je svojim radom, naučnim, lekarskim, istraživačkim, obrazovnim dostojan najvažnije gradske nagrade. To je ujedno i jedno veliko hvala i svim lekarima i medicinskim radnicima i svim ljudima koji su zaposleni u svim zdravtsvenim ustanovama”, naglasio je Vučević. Gradonačelnik je najavio da će dobitnici gradske nagrade biti i sve rođene bebe na sutrašnji dan. “Sve bebe koje su rođenje na rođendan Grada 1. februra dobiće ček od 200.000 dinara kao dobrodošlicu i čestitku. Nadamo se da ćemo imati što više beba ne samo 1. februara, već svakog dana. Da nam treba više obdaništa i više škola i da to bude zadatak svakog budućeg gradonačelnika”, rekao je Vučević.

Vakcinacija ide dobro - do sad preko 25.000 primilo cepivo

Osvrćući se na vakcinaciju, prvi čovek Novog Sada je naglasio da do sada imunizacija protiče u najbolje redu.

„Odlučan je odziv građana, dobra organizacija i do juče ukupno je vakcinisamo 25.250 građana, negde oko 44.000 je ukupno prijavljeno. Najstavljamo sa vakcinacijom i naš cilj je da što pre dođemo do 100.000 Novosađana. Prema procenama epidemiologa tada bi moglo da dođe do stabilnije epidemiološške slike“, zaključuje Vučević.

Preuzeto: dnevnil.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar