Vučić obišao radove na izgradnji deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, koja je deo železničkog pravca Beograd - Budimpešta.
 
Vučić je obišao radove na izgradnji vijadukta "Čortanovci" zajedno sa predstavnicima kompanije ruskih železnica RŽD Internešnel, potpredsednicom vlade i ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović, kao i ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan Harčenkom i pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem.
 
 
Vučić: Vidimo da epidemija slabi,zato ublažavamo mere
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da epidemija korona virusa u zemlji slabi i da se zato ide na ublažavanje mera.
 
"Kada pitaju neki ljudi zašto danas smanjujemo mere, a reći ćemo da imamo danas oko 300 zaraženih, pa zato što ćemo imati 3.500 ili 4.000 testiranih, zato što vidimo da epidemija slabi", rekao je Vučić odgovarajući na konstataciju novinara kako sada pojedini opozicioni mediji kritikuju ublazavanje mera, dok su ranije izveštavali kako neke zemlje nisu imali tako rigorozne mere.
 
 
 
Vučić: Novi Sad je gotovo ugašeno epidemiološko žarište
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Novom Sadu veoma povoljna i da je to gotovo ugašeno epidemiološko zarište.
 
“U poslednja tri dana Novi Sad je ubedljivo najbolji po procentima što znači da tu imamo najniži procenat zaraženih od velikih gradova, bolji čak i od Kragujevca koji je veoma dobar”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad.
 
 
Vučić:Sednica parlamenta mogla bi u ponedeljak ili utorak...
 
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi Skupština Srbije mogla ponovo da počne s radom u ponedeljak ili u utorak sledeće nedelje.
 
"Morate da pitate predsednicu parlamenta Maju Gojković, ali razgovarali smo i ranije, mislio sam da će i sad u petak... Možda bude u ponedeljak, utorak, nemojte da me pitate za tačan dan", rekao je Vučić novinarima, upitan da li će Skupština Srbije u ponedeljak održati sednicu, kao što su preneli pojedini mediji.
 
 
Vučić:Nismo se odrekli nijednog infrastrukturnog projekta
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se Srbija nije odrekla nijednog od važnih infrastrukturnih projekata i da je uspela da sačuva novac za to, iako je teško predviđati šta će ekonomija u svetu da donese.
 
Vučić je, nakon obilaska radova na izgradnji brze pruge Boegrad - Novi Sad, izrazio veliku zahvalnost radnicima šsto prave nešto što će ostati zabeleženo u istoriji.
 
 
Vučić: Od Beograda do Beča vozom za samo četiri sata
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sa srpske strane neće biti nikakvih kašnjenja u izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta, kao i da će, kada ona bude gotova, moći da se putuje vozom od Beograda do Beča za samo četiri sata.
 
Upitan da prokomentariše to što će i u Mađarskoj biti ubrzani radovi na brzoj pruzi na njihovoj teritoriji i da li je o tom projektu nedavno razgovrao sa premijerom te zemlje Viktorom Orbanom, Vučić je rekao da su razgovrali i o tom projektu, kao i da Srbija ima izvanrednu saradnju sa Mađarskom.
 
 
Bocan Harčenko:Pruga će biti na vreme
 
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da se, u vremenu kada se ne zna šta će tačno biti posle pandemije virusa korona, jedna stvar pouzdano zna - da će izgradnja brze pruge Beograd - Novi Sad, koju zajedno rade Rusija i Srbija, biti završena na vreme.
 
“Širom sveta sada je puno razmišljanja kakav će sled biti nakon pandemije, kako ćemo živeti, šta će biti sa nama… Kažu da ništa tačno nije poznato. Ja se ne slažem, jer ima nekih stavri koje znamo pozudano - pre svega ovaj projekat Ruskih železnica u Srbiji, tačno se zna”, rekao je Harčenko novinarima u Čortanovcima.
 
 
Vučić:Od oktobra 2021. od Beograda do Novog Sada za 25 minuta
 
Brza pruga Stara Pazova - Novi Sad biće završena do oktobra 2021. godine i tada će vozom moći da se stigne od Beograda do Novog Sada za samo 25 minuta, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
On je tokom obilaska radova na izgradnji vijadukta "Čotanovci" rekao da je 25 minuta potrebno kolima samo da se neko izvuče iz Beograda, tako da će građani vozom moći mnogo brže da stignu do Novog Sada.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar