Za plasteničku proizvodnju bespovratno 80 miliona dinara

U Pokrajinskoj vladi uručeno je 125 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za podizanje i opremanje plastenika. Ukupna vrednost ovih ugovora oko 132 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno nepunih 80 miliona dinara. 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević izjavio je da će realizacijom ovih investicija u Vojvodini pod plastenicima biti novih, blizu 125.000 kvadratnih metara.  
 
Najveći broj korisnika ovih sredstava čine mladi poljoprivrednici do 40 godina i žene koje su nosioci poljoprivrednih gazdinstava, koje su se opredelile za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. 
 
Najveći broj ugovora dodeljen je poljoprivrednicima iz opština: Ruma, Bačka Palanka, Novi Sad i Odžaka, koji su pokazali najveće interesovanje. 
 
-Verujem da je to jedini model da mali i srednji poljoprivrednici izbore svoje mesto na tržištu, tako što će intenzivirati poljoprivrednu proizvodnju, pri čemu je povrtarska svakako jedan od načina - rekao je Radojević
 
U prethodne tri godine Pokrajinska vlada je, kako je rekao Radojević, izdvojila oko 220 miliona dinara za proizvodnju u zaštićenom prostoru.   
 
 
 
 
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar