Zajedničkom saradnjom za unapređenje poljoprivrede
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov potpisali su Sporazum o saradnji, u cilju uspostavljanja osnova za trajnu i kontinuiranu saradnju, što je podržao i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević. 
 
-Mi ćemo ovim Sporazumom obezbediti široku, kontinuiranu saradnju između ZSV i PKV, a cilj je zajednički rad na umrežavanju zadruga –rekao je Vučurević.   
 
-Naše članice, zadruge, zadrugari, proizvođači su se okrenuli ka intenzivnim turama, sve više je u fokusu voće i povrće. Potrebna su nam nova tržišta, poput Maroka, Egipta, Kine, Rusije, a to možemo da uradimo zajedno sa Pokrajinskom vladom i PKV - naglasio je Jovanov.   
 
U narednim danima Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, preko Razvojne agencije Vojvodine, raspisaće konkurs samo za zemljoradničke zadruge, koji će biti namenjen za nabavku nove opreme i sistema za preciznu poljoprivredu, a isto tako i opremu za prerađivačku industriju, to jest opremu za preradu primarnih poljoprivrednih proizvoda, a konkursom će za ovu namenu biti opredeljeno 50 miliona dinara. 
 
  

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar