Zašto medijator? Zašto izabrati medijaciju u razvodu?

 -Mnogo je bolje spor rešiti na civilizovan način i voditi računa da svaka nesuglasica i izgovorena reč na sudu ima velike posledice na decu. Niko ne može više da voli vaše dete, nego vaš bračni partner. Zato bračni parovi trebaju da vode računa i šta govore i šta rade, da kasnije deca ne bi imala problema u odrastanju. Ne mogu ni tata ni mama da budu zli. Svoje netrpeljivosti treba da reše, a za svoju decu moraju da budu dobri roditelji. To se ne uči na sudu. Tamo dobijete presudu ko kada viđa decu, kolika je čija alimentacija - objašnjava Violeta Stamenković, diplomirani pravnik.

-Ukratko, kad završite postupak sa advokatom, socijalnim radnikom i sudom, dobijate parče papira, imate osećaj da ste rešili sve i želite novu stranicu života. znajte, niste nista rešili! Tek vas čeka roditeljska obaveza, jer sud neće biti tu da brine o vašem detetu. Takođe, kada je razvod krenuo teško se postiže sporazum u smislu podele bračne tekovine. Medijacijom mogu se rešavati i način podele zajedničke imovine, a ne uz velike sudske troškove dogovarati na sudu čija je „šerpa“, a čija „veš mašina“, ko je više doneo u bračnu zajednicu i čija rodbina je više kupila - rekla je Stamenković.

Prednost medijacije u rešavanju problema je što postupak traje kraće i stranke ugalavnom u jedan ili dva sastanka reše svoj problem. Zato dragi moji sugrađani, uštedite vreme i novac koji bi davali na sudske troškove, dođite brže do prihvatljivog rešenja vašeg problema, postanite medijator ili ako imate problem, koristite prednosti medijacije.

Kao ovlašćeni zastupnik Fakulteta političkih nauka Beograd, obaveštavam vas da organizujemo online osnovnu obuku od 17. do 21. marta, 25 časova (5 časova dnevno) koja je uslov za sticanje licence posrednik-medijator. Realizator ove online obuke je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, čiji certifikat i dobijate.

Završena obuka je jedan od uslova za upis u Registar posrednika Ministarstva pravde Republike Srbije. Obuka se sprovodi u skladu sa Pravilnikom o programu osnovne obuke posrednika („Službeni glasnik RS“, broj 146/14).

Obukom polaznici stiču potrebno znanje, veštine i mogućnost da podnesu zahtev za dobijanje licence koja im omogućava da kao profesionalci budu angažovani u rešavanju sporova.

Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti, dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u sistemu socijalne zaštite.

Informacije i prijave za online obuku možete dobiti na telefon 063-445-800 ili  mejl: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar