Zelenilo najavilo nove projekte za ovu godinu

Šesnaest projekata unapređenja i očuvanja zelenila u Novom Sadu ove godine, prema najavama iz JKP Gradsko zelenilo, biće finansirano od strane Gradskog budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. Rok za realizaciju projekata je kraj ove godine, dok je završetak akcije "Produžimo život jelkama" planiran za februar 2020.  

Projekti  koji su već odobreni su unapređenje i očuvanje zelenila u bloku koji okružuju ulice Braće Popović, Ilije Birčanina, Kornelija Stankovića i Rumenačke na Detelinari, kao i ozelenjavanje Stražilovske ulice. 
 
Ostali projekti čekaju na odobravanje, a to su radovi u Limanskom parku, na Sentandrejskom putu, na razdelnoj traci na Bulevaru Cara Lazara, male urbane celine na uglu ulice Pap Pavla i Bulevara oslobođenja, na Bulevaru Jaše Tomića – od Bulevara oslobođenja do Rumenačke; u bloku koji je oivičen Bulevarima oslobođenja, Kralja Petra Prvog i Jaše Tomića, kao i Rumenačkom ulicom; u Veterniku, na prostoru između novoizgrađenih objekata za raseljena lica; na trgu u okviru Bulevara kneza Miloša; u bloku između Bulevara Jovana Dučića, Slobodana Jovanovića i ulica Seljačkih buna i Braće Dronjak; u bloku između ulica Bate Brkića, Dušana Danilovića, Bulevara kneza Miloša i Bulevara Vojvode Stepe; i u bloku između Bulevara Cara Lazara, Balzakove, Narodnog fronta – do nove Baletske škole.  
 
Ugovorena je, kažu u Zelenilu, i izrada projekta uređenja zelenila u naselju Jugovićevo. Reč je o drvoredima uz novoizgrađene saobraćajnice. Gradska uprava za zaštitu životne sredine izdvojila je i sredstva za održavanje Dunavskog, Futoškog i Kameničkog parka, koja spadaju u zaštićena prirodna dobra.  
 
 
Izvor i foto: Zelenilo.com 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar