Žeželj: Vučević opravdano treći put na čelu Novog Sada
Za emisiju „Dobro jutro Vojvodino“ o dnevno političkim temama Srbije i regiona, govorio je Nikola Žeželj iz Centra za društvenu stabilnost.
 
Prema njegovim rečima, imenovanje Miloša Vučevića za gradonačelnika Novog Sada, kome je ovo ujedno i treći mandat, potpuno je opravdano i svakako izuzetno pozitivno za Novi Sad, kojem predstoje velike investicije i projekti.
 
„Pored velikih kompanija koje su već došle u Novi Sad, mi sada imamo najavljen dolazak proizvodnog pogona firme Kontinental, a sa firmom Nidek očekuje se i najveća investicija u Vojvodini i Srbiji otkako je započet investicioni ciklus“, ističe Žeželj i dodaje da je jedan od prioriteta za Grad Novi Sad završetak kolektora i prečistača vode.
 
Kao još jednu od važnih ekonomskih tema, ovoga puta govoreći za teritoriju cele Srbije, naveo je i pomoć koju je Ministarstvo finansija uplatilo za radnike, u ukupnoj vrednosti od 596 miliona dinara.
 
„Sa ovim paketom mera, mi vidimo da je 10.289 ljudi dobilo posao nakon što je virus Kovid-19 bio prisutan u Srbiji i vidi se da ekonomija u našoj državi dobro funkcioniše.“
 
S tim u vezi, on se osvrnuo i na najavu o proizvodnji 200.000 vakcina protiv gripa, te je naglasio da bi bilo dobro da „Torlak“ proizvodi i druge vakcine, kao što je to bila praksa ranije, a da je njegov razvoj nešto što može smanjiti anti-vakcinski momenat.
 
Kada je reč o poseti Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Srbiji, čije su osnovne ideje auto-put Niš – Merdare - Priština, kao i povezivanje pruge od Niša ka Prištini do Drača, Žeželj navodi da je to nešto što je za Srbiju od pre svega ekonomski važnog značaja, jer joj se otvara nova luka, čime se za našu zemlju otvara i niz novih mogućnosti.
 
Komentarišući odnose u regionu, on je izjavio da situacijom u Crnoj Gori i sukobom Abazovića i DF-a, nije iznenađen, već da je tako nešto i očekivao, iz prostog razloga što u koaliciji postoji više od 15 stranaka koje imaju različite ideje.
 
Za kraj, on je o formiranju nove Vlade Srbije rekao da bi voleo da se to desi u što kraćem roku, ali da o imenima u ovom trenutku ne bi mogao da govori.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar