U Luku Novi Sad biće uloženo 30 miliona evra

O planovima za ulaganje u Luku Novi Sad razgovarala je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, sa predstavnicima kompanije DP world, koje je predvodio izvršni direktor za Evropu i Aziju Rašid Abdula.

Predstavnici DP world, koji je novi vlasnik Luke Novi Sad, naveli su da će u narednom periodu uložiti 30 miliona evra u Luku
 
Ovo će, prema rečima Mihajlović, biti najveća investicija u naš vodni saobraćaj. Mihajlović je navela da novi vlasnik Luke Novi Sad ima svu potrebnu pomoć lokalne samouprave i Vlade Srbije, u vezi sa rešavanjem svih procedura potrebnih kako bi se ova investicija sprovela. 
 
-Plan je da Srbija postane multimodalno čvorište Zapadnog Balkana i da do 2021. godine povežemo Dunav i Savu sa putnim i železničkim Koridorom 10. Zato je ova investicija od velikog značaja za Srbiju -rekla je Mihajlović
 
Izvrši direktor DP world, Rašid Abdula, istakao je da je kupovina Luke Novi Sad prva investicija ove kompanije na Balkanu jer su i te kako svesni značaja koji Dunav ima u povezivanju Evrope. DP world, kako je rekao, radi u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35 hiljada zaposlenih, sa godišnjim prihodom višim od četiri milijarde dolara. 
 
Potpisivanje privatizacionog ugovora o kupovini Luke Novi Sad sa kompanijom DP world planirano je za 6. maj
 
 
Izvor: RTV
Foto:srbija.gov.rs
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar