Aleksandar Vučić i Igor Mirović otvorili novi pogon kompanije Calzedonia u Кuli

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su otvaranju novog pogona italijanske kompanije „Calzedonia“ u Кuli, koji će, kako je najavljeno, zaposliti 300 radnika.

Ovo je velika i važna vest za Кulu, AP Vojvodinu i celu Srbiju. Reč je o petoj investiciji kompanije „Calzedonia“ u našoj zemlji i svih pet su u pokrajini“, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da je novi pogon u Кuli značajan za razvoj same kompanije, ali i za lokalnu samoupravu i AP Vojvodinu, kojima će, kako je naveo, doneti veću dobit iz koje se stvaraju uslovi za brži ekonomski razvoj.

Mi ćemo samo u Кuli iz dobiti koje stvaraju nove kompanije realizovati velike investicije. Pripremamo projekat izgradnje lokalnog puta od Stapara do Sivca,  izgradnju sportsko-rekreativnog centra. Na tim i drugim poslovima nastavićemo zajedno da radimo, jer bez ekonomskog razvoja nema razvoja ni u drugim oblastima“, dodao je predsednik Mirović.

Кula je nekada bila centar industrijske proizvodnje i sve to je urušeno poslednjih decenija. Zato današnji dan slavimo kao novi početak za ovu opštinu i za mnoge porodice“, rekao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

 „Mi verujemo da u Srbiji i AP Vojvodini postoji svetla budućnost bazirana na dobrim zaradama, zato smo tu i širimo proizvodnju“, rekao je predsednik Upravnog odbora grupe „Calzedonia“ Sandro Veronesi.

Istakavši da italijanske kompanije u Srbiji zapošljavaju 25.000 radnika, ambasador Italije Кarlo Lo Кašo rekao je da je ta zemlja jedan od najvećih investitora u Srbiji i da je namera i cilj da to i ostane.

 „Današnji dan ostaće upamćen kao novi početak za našu opštinu jer posle 30 godina otvaramo nova radna mesta“, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Кula Velibor Milojičić, zahvalivši se Vladi Srbije i Pokrajinskoj vladi na podršci pri realizaciji ove investicije.

Кompanija „Calzedonia“ jedan je od najvećih svetskih proizvođača donjeg rublja, posluje u Srbiji 10 godina i zapošljava 3500 radnika.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar