Ivan Đoković posetio mlekaru u Krušedolu

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, posetio je proizvodni pogon mlekare za proizvodnju i preradu kozjeg mleka Carpe diem u Krušedolu.  

Ova mlekara osnovana je pre pet godina u Srbobranu, ali je svoju proizvodnju i farmu u potpunosti prenela na južne obronke Fruške gore. Trenutno imaju petnaest zaposlenih. U Krušedolu su pre dve godine započeli izgradnju novih objekata koji su završeni prošle godine, kao što je objekat za smeštaj 250 grla koza, koliko trenutno mlekara ima u vlasništvu. Izgrađena je i savremena mlekara površine 400 m2 u kojoj se dnevno prerađuje dve i po do tri tone kozjeg, ovčijeg i kravljeg mleka. Njihovi proizvodi se mogu naći na domaćem tržištu, sarađuju sa svim većim trgovinskim lancima. 
 
Đoković se upoznao sa potencijalima novog proizvodnog pogona, a razgovarao je i o mogućnostima koje se otvaraju udruživanjem mlekara i osnivanjem klastera koji bi okupio proizvođače i prerađivače mleka. On je ujedno razgovarao i o izvoznim potencijalima ove mlekare i planovima za naredni period. Neophodno je, smatra Đoković, kreirati posebnu strategiju namenjenu udruživanju mlekara i formiranja klastera, kako bi se značajnije uticalo na unapređenje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, proizvodno orijentisanih.   
 
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs 
   

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar