Jačanje privredne saradnje Srbije i Slovenije

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i ministarka poljoprivrede u Vladi Slovenije Aleksandora Pivec, smatraju da je dosadašnja privredna saradnja Srbije i Slovenije dobra, ali da postoji prostor za njen veći porast, posebno u sektoru poljoprivrede. 

Potpredsednik Milićević je naveo da je Slovenija jedan do najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i AP Vojvodine. Kako je istakao, slovenačke investicije su u top pet u Srbiji, i obezbeđuju posao za veliki broj ljudi. Susret sa ministarkom Pivec je bio prilika da se razgovara o daljoj saradnji, koja će omogućiti da se takav trend podigne na viši novo. Ocenili su da je ulaganje u tehnološke inovacije u poljoprivredi i prerađivačkpj industriji, koja je u razvoju u Sloveniji i Srbiji, značajna za podizanje konkurentnosti na tržištu. 
 
Na jesen će, kao je dogovoreno, u Novom Sadu biti organizovan poslovni forum srpskih i slovenačkih kompanija koje su spremne za dalju saradnju. 
 
 
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar