Subvencionisani krediti za razvoj turizma

Razvojni fond Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i ove, kao i prethodne godine, nudi subvencionisane kredite za razvoj turizma.

Ove godine Fond nudi dva konkursa i to konkurs za dugoročne kredite namenjen pravnim licima i preduzetnicima i konkurs za dugoročne kredite za razvoj seoskog turizma namenjen poljoprivrednim gazdinstvima

Krediti se odobravaju sa rokom vraćanja od 7 godina i periodom mirovanja od 2 godine. Kamatna stopa se kreće u rasponu od 1 – 3% na godišnjem nivou sa tim što Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u celosti refundira sve troškove po odobrenom kreditu. 

Kreditne linije su, kako kažu u Fondu, usmerene ka povećanju nivoa opremljenosti turističkih kapaciteta, povećanju kvaliteta i proširenja ponude u pružanju turističkih usluga. Ciljevi dodele sredstava su razvoj turističke delatnosti karakteristične za geografsko područje Vojvodine, odnosno razvoj lovnog i ribolovnog turizma, enogastronomskog turizma, verskog turizma, kulturnog turizma, zdravstvenog turizma, agroturizma i turizma u seoskom domaćinstvu, malih porodičnih hotela u selima, kampova, etno sela, etno kuća, izletišta, folklora i slično. 

Razvojni fond Vojvodine je još prethodne godine prepoznao potrebu i po prvi put raspisao konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma. 

 

Izvor i foto: rfapv.rs

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar