Uručena uverenja polaznicima programa o upravljanju regionalnim razvojem kroz EU fondove

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je uverenja polaznicima koji su završili Specijalistički program Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove. 

Reč je petom ciklusu specijalističkog programa koji finansira Pokrajinska vlada, u kome je do sada učestvovali više od 200 polaznika iz 28 vojvođanskih opština. Program realizuje Fond Evropski poslovi  u saradnji sa Univerzitetom Edukons iz Sremske Kamenice
 
Jedan od važnih izvora finansiranja u ostvarivanju naših ciljeva snažnog i ravnomernog razvoja, kako je naveo Milićević, jesu i pretpristupni IPA fondovi. Prema njegovim rečima, u prethodne dve i po godine, samo u okviru programa prekogranične saradnje, iz fondova EU, odobreno je finansiranje 170 projekata, od kojih je 129 bilo na teritoriji Vojvodine. Pokrajinske institucije realizuju 24 programa teritorijalne saradnje, čija vrednosti prelazi 46 miliona evra. 
 
-Upravo stoga je veoma važan ovaj specijalistički program, preko koga ćemo imati obrazovane ljude sa znanjima o institucijama u donošenju odluka i procedurama u Evropskoj uniji, o pripremi i načinu realizacije razvojnih projekata za korišćenje dostupnih evropskih fondova. S obzirom da su polaznici iz cele Vojvodine, to će obezbediti i mogućnost održivog regionalnog razvoja, čime se doprinosi i većem zapošljavanju i poboljšanju svakodnevnog života naših građana -rekao je Milićević
 
 
 
Izvor i foto:vojvodina.gov.rs
 
  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar