Izložba o Đuri Jakšiću u Galeriji matice srpske

Izložba -Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti- biće otvorena danas, u 20 časova u Galeriji Matice srpske. Ovu izložbu realizovali su Galerija Matice srpske i Narodni muzej u Beogradu. Autorka izlobe je dr Snežana Mišić

 
Nakon skoro pedeset godina javnosti će na sveobuhvatan način biti predstavljeno likovno stvaralaštvo Đure Jakšića, umetnika koji svojom autentičnom i snažnom stvaralačkom ličnošću zauzima istaknuto mesto u srpskoj umetnosti i kulturi 19. veka. 
 
Na otvaranju će govoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske, mr Bojana Borić Brešković, direktorka Narodnog muzeja u Beogradu i autorka izložbe. 
 
Otvaranju izložbe prisustvovaće i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.   
 
 
 Izvor:vojvodina.gov.rs / Foto: wikipedia.org
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar