Akademija umetnosti obeležila 45. rođendan

Akademija umetnosti u Novom Sadu obeležila je 45. godina svog postojanja svečanošću u Multimedijalnom centru uz prisustvo velikog broja dugogodišnjih prijatelja i saradnika. 

Prisutni su imali priliku da uživaju u muzičkom i dramskom programu studenata. Pored Hora Akademije umetnosti koji su izveli dve numere prilogađene proslavi, nastupili su i studenti druge godine glume na srpskom jeziku u klasi doc. Borisa Liješevića i stručnog saradnika Milana Novakovića koji su izveli deo iz predstave Prijemni ispit. Izvedena je i diplomska predstava Na dnu Maksima Gorkog u izvođenju studenata glume u klasi prof. Borisa Isakovića i Miljana Vojnovića, samostalnog stručnog saradnika.  
 
Dekan profesor Siniša Bokan izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima rada, a pre svega umetničke produkcije studenata i profesora i naglasio da upravo iz tog razloga Akademija danas traži nove prostore za rad i realizaciju programa za likovnu, dramsku i muzičku umetnosti. 
 
-Akademija umetnosti posvećuje veliku pažnju i razvoju međunarodne saradnje kroz program razmene Erazmus plus, međunarodne projekte i bilateralnu saradnju. U ovoj školskoj godini primetan je znatan porast mobilnosti tako da se od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prema poslednjim statistikama za ovaj semestar, koje nisu konačne, Akademija nalazi na drugom mestu kao jedna od najaktivnijih članica Univerziteta. Na Akademiji umetnosti u ovom trenutku realizuju se tri višegodišnja međunarodna projekta koja se finansiraju sredstvima Evropske unije – naglasio je prof. Bokan. 
 
Bokan je podsetio i da je Akademija u novembru prošle godine pristupila Alijansi umetničkih filmskih škola, kao jedina institucija iz Srbije koja je na Centralnoj dramskoj akademiji u Pekingu ušla u konzorcijum sa svetskim umetničkim univerzitetima u okviru The Belt & Road International Film Education Alliance. 
 
Na svečanosti su uručene i zahvalnice umetničkim i obrazovnim institucijama za izuzetan doprinos radu Akademije umetnosti. Upriličena je dodela diploma master studentima, koji su master studije završili u toku kalendarske 2016. i 2017. godine. 
 
 
 
Izvor i foto: Akademija umetnosti 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar