Edicija Deset vekova srpske književnosti od nacionalnog značaja

Edicija Deset vekova srpske književnosti u izdanju Izdavačkog centra Matice srpske predstavljena je danas u Pokrajinskoj vladi.  

-Pred nama je 100. knjiga ove Edicije, ukupno 35 miliona stranica. Pripala nam je čast da zajedno uz podršku Pokrajinske vlade uradimo ovaj veliki posao koji do sada niko nije uradio u srpskoj književnosti. Reč je o izdanju koje obuhavata dela počevši od 12. veka i Svetog Save pa do naših savremenika - rekao je akademik Miro Vuksanović, glavni urednik Edicije Deset vekova srpske književnosti. 
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je ovo izdanje od nacionalnog značaja jer nadilazi okvire književnosti i kulture u celini. 
 
-Ova antologijska Edicija je, zapravo, povezivanje iskidanog vremena, vraćanje iz zaborava onog što nije smelo da se zaboravi, prepoznavanje i ponovno uspostavljanje kontinuiteta u jednoj duhovno-kulturnoj ravni izuzetno važnoj ne samo za prošlost i sadašnjost nego i za budućnost - rekao je Mirović
 
 
 
Izvor i foto:vojvodina.gov.rs
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar