Otvoren konkurs za Festival Filmski front

Danas je otvoren konkurs za Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski front, 17. po redu, koji će se održati u oktobru. Uz slogan Zakuvaj film ove godine selekcija će biti još strožija budući da se očekuje veći broj filmova iz inostranstva. 

Uslovi su: maksimalna dužina filma 30 minuta; film mora biti produciran tokom ove ili prošle godine; Festival prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove. Rok za prijave je 31. avgust
 
-Propozicije konkurse se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, jer nam je važno da zadržimo integritet programa koji je publika sa godinama zavolela. Zvanične selekcije glavnog programa ne menjamo, a u prateći program uvodimo novitete. Nastavljamo sa popularnim pratećim selekcijama kao što su horor filmovi u ponoć, matine animiranog filma za decu, kao i filmske radionice - objašnjava Nina Latinović, direktorka Festivala. 
 
-Kao selektor fronta a i kao dobar poznavalac kuhinje, kako filmske tako i ove, redovne, mogu da kažem da će ove godine prednost imati začinjeni filmovi. Filmovi koji provociraju, filmovi koji su ljuti, koji donose egzotične nijanse, filmovi koji zakuvavaju raspravu i provociraju reakciju. Čak i filmovi od kojih će vam kasnije biti teško, i loše. Mada ne i oni koji će vam pokvariti stomak, da ispratimo analogiju do kraja. Salata koja se nalazi na plakatu našeg filma opet sugeriše da će se ceniti višeslojnost i fragmentarna struktura. U krajnjoj liniji, slobodni ste da shvatite poruku kako hoćete. Da zakuvamo situaciju, nešto se možda i desi – rekao je reditelj Filip Markovinović.  
 
Za više informacija o prijavljivanju filmova posetite zvaničan sajt festivala (http://www.filmfront.rs/ ) Upravo putem sajta možete se prijaviti u jednu od dve zvanične selekcije: Srbija/region i Međunarodna selekcija.  
 
Ovo je, inače, jedini festival kratkometražnog filma u Vojvodini
 
 
 
Izvor I foto: filmfront 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar