Otvorena izložba Deset reči

Izložbu Deset reči svečano je otvorila Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Novosadska publika će izložbu moći da pogleda u narednih nekoliko nedelja. Reč je o 30 savremenih italijanskih dizajnerskih radova, postavljenih u centralnoj zgradi DDOR osiguranja.  

-U godini obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, velika je čast i zadovoljstvo pozdraviti otvaranje izložbe Deset reči, koja je jedna u nizu manifestacija između naše dve zemlje. Izložba pred nama je prikaz sjajnih dizajnerskih radova, koja nadograđuje i ovako bogatu italijansku kulturu, njeno kulturno i industrijsko nasleđe i ovo je još jedna manifestacija u nizu mnogih drugih, koja će obogatiti kulturne sadržaje ovog grada i šire, tako da sa ponosom dočekamo 2021. godinu, kada ćemo na dostojan način obeležiti titulu Novog Sada, kao Evropsku prestonicu kulture - rekla je Milošević.
 
Đorđo Ambrođo Markeđani, predsednik izvršnog odbora DDOR osiguranje je rekao da italijanski dizajn i arhitektura predstavljaju sponu između sveta umetnosti, industrije i privrede i simbol izuzetnosti i najboljeg što iz Italije dolazi.
 
Ova izložba će nakon postavke u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, biti izložena i u Subotici i Somboru. 
 
Inače, Novi Sad više od 50 godina za grad - pobratim ima, između ostalih, italijanski grad Modenu. 
 
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar