Počeo festival Teatar na dar

Treći Festival kratkih pozorišnih formi za decu Teatar na dar 2019 počeo je danas u Sportskom centru Slana Bara. Na festivalu učestvuje 12 pozorišnih trupa, a specijalni gost festivala je legendarni Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, sa svojim Pozorištancem PUŽ.  

Festival je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
 
-Ovaj vikend je posvećen deci, njihovim osmesima, druženju, ali i dobrim predstavama i pesmama. Danas je Slana bara, a sa njom i Klisa i Vidovdansko naselje, centar kulture i stvaralaštva za decu. Posebno me je oduševilo što je ovde sa nama Branko Kockica, junak mog detinjstva od kojeg i danas deca mogu mnogo da nauče. Uživajte, radujte se i družite i neka vas teatar usmeri na prave vrednosti – naglasio je Vučević
 
Tokom ovog vikenda, publici će se, između ostalih, predstaviti Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište iz ranca, Novosadski novi teatar, Upalimo reflektore i Studio Željko Veseljko. Profesionalni glumci nastupaju u predstavama koje su u potpunosti prilagođene najmlađoj publici. 
 
Manifestaciju organizuje Udruženje Novosadski kutak u saradnji sa MZ Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada
 
 
 
Izvor i foto:novisad.rs
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar