Saradnja s Francuskim institutom i ubuduće

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević sastali su se danas sa savetnikom za saradnju i kulturu Francuske ambasade i direktorom Francuskog instituta u Srbiji Žan-Batistom Kizenom i sa novim rukovodiocem ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu – Vladimirom Markovićem

Predstavnici Pokrajinske vlade s predstavnicima Francuskog instituta razgovarali su o kulturnim i edukativnim projektima koji bi trebalo da promovišu francusku kulturu u Vojvodini. 
 
Sekretar Njilaš osvrnuo se na petogodišnju saradnju sa Institutom i istakao pritom to da će se ona i ubuduće nastaviti. 
 
-Na teritoriji AP Vojvodine više od sedam hiljada sedam stotina đaka osnovnih i srednjih škola izučava francuski jezik – bilo kao izborni ili kao obavezni predmet. Saradnja s Francuskim institutom prvenstveno se ogledala u angažovanju lektora za francuski jezik, u okviru projekta Biram francuski, koji je podržao naš Sekretarijat - rekao je Njilaš
 
-Treba da umrežimo sve naše kulturne institucije s Francuskim institutom i da nastavimo da razvijamo saradnju. Samo zajedničkim projektima možemo uspeti u tome. Mi ćemo apsolutno pružiti podršku za projekte i manifestacije na polju kulture – rekla je Milošević.  
 
Novi rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marković rekao je da im je promocija francuskog jezika i kulture prioritet na teritoriji cele pokrajine. On je najavio niz aktivnosti od septembra, povodom petnaestogodišnjice postojanja ogranka u Novom Sadu. 
 
  
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar