Šekspir festival počinje 27. juna

Šesti po redu Šekspir festival počinje u četvrtak, 27. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i traje do 3. jula. Novosadskoj publici prvo će se predstaviti Gradsko dramsko kazalište Gavella iz Zagreba sa predstavom Ričard III u režiji Aleksandra Popovskog. Predstava će se odigrati na sceni Jovan Đorđević sa početkom u 19:30 časova. 

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević izrazila je zadovoljstvo što je Pokrajinska vlada partner i snažna podrška Šekspir festivalu, koji je za svojih šest godina postojanja dospeo u rang evropskih i svetskih pozorišnih festivala. 
 
Publika će ove godine, kako je najavio osnivač i direktor Šekspir festivala Nikita Milivojević, imati priliku da vidi premijeru predstave Moj Šekspir u kojoj će nastupiti neka od najznačajnijih glumačkih imena bivše Jugoslavije. Milivojević je rekao da će na festivalu biti i Bura, mestralne rediteljke Irine Bruk, Bogojavljenska noć sa glumcem i muzičarem Džordžom Megvajerom, kao i ekskluzivna regionalna premijera filma Sve je istina reditelja Keneta Brane
 
Osnivanje Šekspir festivala u Srbiji inicirao je reditelj Nikita Milivojević, nakon premijere njegove predstave Henri VI u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine. Pored želje da nam otkrije Šekspira na nov način, Nikita Milivojević je bio vođen idejom da se Vila Stanković u Čortanovcima- izuzetan prostor zatvoren za javnost u Srbiji, učini atraktivnim kulturno - turističkim mestom i da se pod vedrim nebom igraju predstave, kako je to bilo i u Šekspirovo doba.  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar