Šetnju kroz bogatu dizajnersku baštinu Vojvodine

Predavanje pod nazivom Istorija dizajna u Vojvodini  (1945 -1985) održaće se sutra, 23. maja, sa početkom u 18.30 sati u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.  

Predavanje, koje je deo projekta Šetnja kroz istoriju dizajna u Vojvodini (1945 -1985), održaće doajen jugoslovenskog dizajna Vojislav Terzić. Zainteresovanoj publici otkriće duh prohujalog vremena, koje je bilo protkano entuzijazmom i kreativnim zanosom posleratne generacije domaćih stvaralaca. Kao jedan od retkih preostalih svedoka i aktivnih učesnika, Terzić će publiku odvesti na same početke formiranja ove struke na našem prostoru, a onda i provesti kroz gotovo sve bitnije etape njenog razvoja.  
 
Moderator je dr Zdravko Rajčetić, teoretičar umetnosti i medija, a ulaz je slobodan
 
U okviru javnog poziva Publika u fokusu, koji je sa ciljem razvoja publike pokrenula Fondacija Novi Sad 2021–Evropska prestonica kulture, razvijen je projekat Šetnja kroz istoriju dizajna u Vojvodini (1945 -1985). Ovaj projekat nizom predavanja, radionica i izlagačkih aktivnosti tematizuje pojavu i razvoj industrijskog i grafičkog dizajna na tlu Vojvodine od kraja Drugog svetskog rata do sredine osamdesetih godina prošlog veka. Nosilac projekta je Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića u partnerstvu sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine (UPIDIV). 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar