Srpsko narodno pozorište danas slavi 158. rođendan

Srpsko narodno pozorište danas obeležava svoj 158. rođendan. Delegacija pozorišta na u prepodnevnim časovima tradicionalno je položila cveće na spomenike Jovanu Steriji Popoviću, Marini Olenjinoj i Peri Dobrinoviću, biste Drage Spasić i grob Stefana Stefanovića.  

Svečanu akademiju na sceni „Pera Dobrinović“ otvorio je upravnik, dr Zoran Đerić, a tom priikom uručena su i najviša priznanja Srpskog narodnog pozorišta. Povodom rođendana ove ustanove kulture upriličen je i umetnički program, odnosno prikazivanje filma snimljenog  u okviru projekta „Izbrisano pamćenje: vizuelna rekonstrukcija nestalog arhitektonskog nasleđa Novog Sada“, kao i izložba. 
 
Na sceni „Pera Dobrinović “ sa početkom u 19.30 časova biće odigrana predstava  „Na Drini ćuprija“
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović  čestitao je rođendan članovima glumačkog i baletskog ansambla, solistima, dirigentima i članovima orkestra i hora Opere, istakavši da „radost pozorišne igre ne treba nikada da utihne na daskama koje, ponekad, znače i više od života“.
 
Izvor i foto: snp.org.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar