Danas sednica Skupštine, ukidaju se Opštine Petrovaradin i Novi Sad

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada koja se održava danas, 25. marta, nalazi se izmena Statuta grada. 

Statut grada se menja da bi se uskladio sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, koji je prošao javnu raspravu krajem decembra. U finalni nacrt unete su tehničke izmene koje ne menjaju suštinu već najavljenu izmenu Statuta, poput onih da se ukidaju gradske Opštine Petrovaradin i Novi Sad. 

Pred odbornicima će se naći i izveštaji o radu lokalnog Ombudsmana i Gradskog pravobranilaštva.

Među urbanističkim planovima koji se nalaze pred odbornicima, izdvaja se plan Salajke po kojem se dozvoljava podizanje spratnosti te će umesto kuća biti moguće podizanje  zgrade pretežno od četiri ili pet spratova. Ostali urbanistički planovi se odnose na određene lokacije, kao što su Bukovački plato i Sportski centar  u Petrovaradinu te Sportski centar  u Futogu, delovi Kaća, Budisave i Bukovca.

Odbornici bi trebalo da donesu odluku da se u spisak Ustanova kulture upiše i Novosadski dečiji kulturni centar, koji je smešten u Radničkoj 20. Takođe, u istoj odluci će se promeniti adresa Pozorišta mladih sa Ignjata Pavlasa 8 na Ignjata Pavlasa 4. 

Skupština će razmatrati i odluku o taksi prevozu, koja se donosi sa zakašnjenjem od nekoliko meseci, a razlog za njeno usvajanje je usklađivanje sa prošlogodišnjim izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Na sednici će biti imenovani i prvi ljudi Zoohigijene i Pozorišta mladih.  Za v.d. direktora Zoohigijene biće imenovana veterinarka Ivana Kukin koja je zaposlena u ovom preduzeću, dok će za v.d. direktora Pozorišta mladih biti imenovan Mihajlo Nestorović.  

Na dnevnom redu je i imenovanje članova tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana. A predloženi su Stefan Samardžić, asistent na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, Aleksandar Bebić, direktor Direkcije za pravne poslove u "DDOR Novi Sad" i Nataša Babić, advokatica.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar