Grad dobio novi Statut, u planu nabavka novih autobusa

Na sednici Skupštine Novog Sada održanoj juče usvojen je novi Statut i imenovani su novi direktori, a ukinute su opštine Petrovaradin i Novi Sad sa ciljem usklađivanja sa zakonom. Predložene odluke donete su bez posebne rasprave jer je deo opozicije bojkotovao sednicu. Iako se očekivalo da će na dnevnom redu biti i inicijativa za smenu zamenice predsednika Skupštine grada Branke Bežanov do toga nije došlo. 

Gradonačelnik Novog  Sada Miloš Vučević istakao je da gradsku vlast zanimaju investicije kao i poboljšanje kvaliteta života građana.
– Danas menjamo program poslovanja GSP-a. Krećemo u nabavku 50 novih autobusa. Odobrićemo kupovinu 13 autobusa iz budžetske rezerve, a u rebalansu će ići još 37 autobusa. Planiramo 2020. godine novih 50 autobusa, i to sve na gas, zbog zaštite životne sredine i troškova goriva. Idemo na bezbedniji, kvalitetniji i udobniji javni prevoz i mislim da ćemo u naredne dve godine obnoviti 50 odsto voznog parka GSP-a – rekao je Vučević.
U interesu grada je, prema rečima Vučevića , da se izvrši potpuna konsolidacija  Javnog komunalnog preduzeća “Stan”.Veliki izazov je, kako je rekao Vučević i Spens, koji je strateško pitanje. Čeka se, naveo je, 8. aprila kada se otvoraju neobavezujuće ponude za energetsku efikasnost Spensa. 
Na sednici se raspravljalo i o pojedinim urbanističim planovima te je usvojen urbanistički plan Salajke koji dozvoljava gradnju zgrada do pet spratova. Usvojeni su i urbanistički planovi koji se odnose na Bukovački plato i Sportski centar u Petrovaradinu, Sportski centar u Futogu, kao i delove Kaća, Budisave i Bukovca. Usvojeni su i izveštaji o radu lokalnog ombudsmana i gradskog  pravobranilašta. Na sednici su imenovani i prvi ljudi Zoohigijene i Pozorišta mladih. Ivana Kukin imenovana je za v.d. direktora Zoohigijene, dok je Mihajlo Nestorović postavljen na mesto v.d. direktora Pozorišta mladih.  
 
foto Skupština grada Novog sada
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar