Izbori se ponavljaju na 234 biračka mesta

Republička izborna komisija je noćas donela odluku da se izbori na ukupno 234 biračka mesta, gde je glasanje poništeno, održe 1. jula, od 7 do 20 časova.

Prethodno je doneto rešenje Rešenje o ponavljanju glasanja na 110 biračkih mesta u Srbiji gde se ne mogu utvrditi rezultati izbora zbog logičko računskih grešaka i formalnih nepravilnosti ili zato što zapisnik nije potpisao nijedan član biračkih odbora.

RIK je odbio predlog Željke Radete da se izvrši uvid u glasački materijal i otvore džakovi sa svih tih biračkih mesta jer postoje nelogičnosti u zapisnicima u radu biračkih odbora.

Pojedini članovi RIK-a pitali su kako će se organizovati izbori u poplavljenim područjima ili zbog korone, a predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da će se tokom dana to razmotriti sa nadležnim štabovima.

Za ponovljeno glasanje biće formirani i novi birački odbori.

Na prethodnoj sednici RIK-a poništeno je glasanje na preko 100 biračkih mesta, jer se u kutijama nalazilo više glasačkih listića nego što je birača glasalo.

Sledeća sednica RIK-a najavljena je za oko 14 časova.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar