Održana sednica Skupštine grada
U prva tri ovogodišnja meseca većina od ukupno 14 novosadskih gradskih javnih i javnokomunalnih preduzeća poslovala je pozitivno, a jedino su Novosadska toplana i JGSP Novi Sad imali veće rashode od ostvarenih prihoda
 
Prema informaciji Gradskog veća, o kojoj su se odbornici izjasnili na današnjoj  50. sednici Skupštine grada, preduzeća su dobro poslovala i nije bilo većih odstupanja u odnosu na planirano. 
 
U prvom kvartalu Parking servis ostvario ukupan prihod od 155,7 miliona dinara, dok su rashodi bili 122,7 miliona, tako da je zabeležen dobitak od 32,9 miliona. I Put je imao dobit nešto veću od 31 milion dinara, a pozitivne bilanse iskazali su i SPC Vojvodina (4,1 milion dinara), Stan (12,3 miliona), Urbanizam (8,3 miliona), Gradsko zelenilo (14,7 miliona), Informatika (24,5 miliona), Lisje (1,9 miliona), Tržnica (11 miliona), Vodovod i kanalizacija (6,5 miliona dinara). JKP Novosadska toplana ostvarila je prihode od oko 3,1 milijarde dinara, dok su rashodi bili 4,3 milijarde, tako da je gubitak skoro 1,2 milijarde dinara. U minusu je i JGSP Novi Sad, koji je u prvom tromesečju prihodovao 706,4 miliona dinara, a potrošio 800,6 miliona. 
 
-Na ostvareni gubitak (94,2 miliona) uticali su manji prihodi od prodaje usluga nego što su bili planirani, kao i privremeni i trajni odlazak zaposlenih vozača (u inostranstvo), zbog čega je preduzeće moralo da primi nove radnike, kako bi nesmetano bio realizovan red vožnje. To je izazvalo dodatne troškove za isplatu zarada - stoji u obrazloženju zabeleženog gubitka gradskog prevoznika. 
 
JKP Čistoća je u prva tri meseca ostvarila dobit od svega 722.000 dinara, dok je u isto vreme Zoohigijena i veterina bila u plusu 682.000 dinara. 
 
Kako je pokazao završni račun, Gradska kasa je imala suficit više od šest milijardi dinara, s tim da je deo tog novca raspoređen, dok će ostatak od nešto više od dve milijarde biti naknadno podeljen. 
 
Gradonačelnik Miloš Vučević je bio zadovoljan time što ima suficita i što su prihodi bili odlični, pa je Novi Sad prošle godine imao 29 milijardi dinara na raspolaganju. Rashodi su bili oko 80 odsto. Vučević je naveo da će preostali novac biti upotrebljen za kupovinu gradskih autobusa i radove. 
 
-Ostaje nam oko 2,5 milijarde da raspodelimo u rebalansu. Očekujem da ćemo oko 20. juna imati predlog odluke o rebalansu budžeta. Najveći deo novca će ići za kupovinu 50 autobusa za GSP, potom za obrazovanje i putnu infrastrukturu, a ostatak za druge segmente, koji su važni za funkcionisanje grada - naveo je Vučević
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar