Ruski ambasador u poseti Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka kome je to prva zvanična poseta Novom Sadu.

Vučević je istakao je da Novi Sad ima aktivnu ulogu u razvijanju srpsko-ruskog prijateljstva, prvenstveno putem negovanja kvalitetnih pobratimskih odnosa sa Nižnjim Novgorodom. Kako je rekao, postoji dobra saradnja između univerziteta, škola, a nije zanemarljiv ni angažman Ruskog centra u Gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj.

Na sastanku je konstatovano da su kultura i obrazovanje važne oblasti za jačanje veza između država, a kao veliki potencijal za dalje zajedničke poduhvate istaknuti su ekonomija i energetika. Zaključeno je da će dosadašnja dobra komunikacija između Grada Novog Sada i ambasade Ruske Federacije biti nastavljena, te da će se zalagati za dalje razvijanje saradničkih veza i širenje polja ujedinjenog delovanja.  
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar