Vučević i Zobenica odgovorili na optužbe Novakovića o investicionim projektima u Novom Sadu

Nekadašnji predsednik Skupštine grada Novog Sada i sadašnji funkcioner Narodne stranke Borislav Novaković je na račun naprednjaka uputio optužbe za nekoliko investicionih projekata u Novom Sadu, sa akcentom na Pupinovu palatu u centru grada. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odgovorio je na optužbe ističući da su u pitanju laži i klevete. Vučević je istakao da je za sve što se pričalo o toj investiciji dokazano lažno.

-Od toga da investitor neće vratiti Kosturnicu, spomenik, da neće biti podzemnih garaža. Sve je otpadalo kao blato s točkova, ali ni to nije dovoljno da ljudi koji imaju krivične postupke upravo optužuju druge ljude za krivične postupke. Svi papiri su javni i svima dostupni, od APR-a, sajta Grada Novog Sada, Sekretarijata za urbanizam i ništa nije sakriveno. Molim sva nadležna tužilaštva i sve sudove da pokrenu postupke i da vidimo jednom da li se to desilo ili se nije desilo. Kakva građevinska mafija, lično sam uveo taksu za nedostatak parking mesta. Svaki dan pričaju gluposti da će Promenada potonuti, da nećemo ozeleniti Bulevar despota Stefana. Pitajte jednom Novakovića da li je kupovao kamere kako bi snimao zaposlene. Svaki dan nam lopovi i kriminalci drže predavanja. Dosta s tim - rekao je Vučević.

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica je reagujući na optužbe koje je izneo Borislav Novaković ocenio je da su u pitanju besmislice.



-Mi iz SNS nemamo običaj da se oglašavamo na izjave Borislava Novakovića. Ipak, sam rad Novakovićev nas jednostavno dovodi u iskušenje da mi to izreklamiramo što više znajući da nama to donosi poene. Samim tim pozivam sve ljude da odu na tviter nalog Bore Novakovića i pogledaju njegovu konferenciju. Novaković je pokušao da optuži Miloša Vučevića koji je preporodio ovaj grad. Pupinova palata je objekat koji je po mišljenju većine Novosađana veoma respektabilan. Pupinova palate sinonim za dolazak nemake kompanije Kontinental. Objekat koji je ispunio sve kriterijume kako kad je u pitanju kvalitet tako i estetika. Ovo je prvi objekat u Srbiji koji je otišao tri sprata ispod zemlje zbog parking prostora. Kao neko ko živi u ovom gradu, želim da pozovem sve investitore da grade tako – naveo je Zobenica.

Zobenica je naglasi kako je Novaković uništio Novu Detelinaru i Grbavicu koje su bez ijednog drveta i dovoljnog broja parking mesta.

-Sabirati kvadrate i promene planova, koliko je ko zaradio, deluje dosta komično kada to Bora Novaković iznosi. Podsetiću vas na kriminal na Bulevaru Evrope. Postoji presuda koja govori da je, u vreme kada je Novaković bio direktor Zavoda za izgradnju grada prvi put u istoriji nekome nešto plaćeno avansno. To je četiri miliona evra koje je Bora Novaković isplatio Borovici za nešto što nikada nije urađeno. I za to postoji presuda. I do dana današnjeg niko nije bio u zatvrou zbog toga. Kad je reč o Bulevaru Evrope, reći ću da je cena kvadrata u vreme kada je to Novaković gradio sa Pavličićem i Pajtićem, bila 2.800 evra, a kada je Vučević preuzeo, cena je otišla na 1.400 evra. Besmisleno je pričati o bilo kakvim aferama na račun Miloša Vučevića - rekao je Zobenica i zapitao se da li treba da odgovara čoveku koji je opljačkao Novi Sad, koji naružuje Gradsku kuću i oblepljuje je napelnicama, čoveku koji je ukrao mandat koji je osvojio na listi Demokratske stranke, a sada je u drugoj stranci. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar