Aleksandra Malešević-prva nacionalna šampionka u vezivanju pertli

Prvi Šampionat u brzom vezivanju pertli održan je u subotu, na terenima Osnovne škole Vuk Karadžić u Novom Sadu. Na Šampionatu je učestvovalo 52 takmičara iz 14 škola širom Srbije.  

Prva nacionalna šampionka u brzom vezivanju pertli je Aleksandra Malešević, učenica II razreda OŠ 23. oktobar iz Sremskih Karlovaca koja je u 7. kola jedina ostala bez poraza.  
 
Organizator Šampionata Savez izvišača Novog Sada i Trening centar Kocevski za sve učesnike su obezbedili diplome za učešće sa podacima o ostvarenim školskim rezultatima dok je organizacija Spirit of Amerika svim učesnicima obezbedila po jednu učesničku majicu kao trajno podsećanje na subotnje druženje. Šampion i vicešampion dobili su privilegiju da budu opremljeni izviđačkom uniformom u znak sećanja na njihovo prvo izviđačko takmičenje.  
 
Analiza takmičenja, prema rečima organizatora, jasno je pokazala da je preko potrebno raditi na razvoju fine motorike prstiju obe šake, selekciji koraka u obavljanju ove radnje, koordinaciji pokreta što u sinergiji daju odlične rezultate. 
 
-Primećeno je da je ovo prava prilika da se poradi i na emocionalnom pristupu pobedi ili porazu, odnosno, da se prihvati činjenica da je neko drugi bolji, jer su na ovom uzrastu primećene burne rakcije. Opšti zaključak je da u realizaciji takmičenja na svim nivoima postojao visok nivo motivacije dece za učešće kao i za ostvarenje što boljeg rezultata i plasmana - kažu organizatori. 
 
Tri meseca pre Šampionata održana su odeljenjska i školska takmičenja u kojima je učestvovalo 30 škola, preko 100 odeljenja i više od tri hiljade učenika. Proglašeni su odeljenjski, razredni i školski šampioni i vicešampioni. Ukoliko Ministarstvo pozitivno reši prijavu organizatora, od naredne godine proglašavaće se i okružni šampioni koji će imati priliku da učestvuju na višednevnom izviđačkom kampu na kojem će biti realizovan nacionalni Šampionat.  
 
  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar