Invictus challenge održan na Štrandu

Sportska manifestacija Invictus challenge održana je na novosadskoj plaži Štrand u organizaciji Sportskog udruženja Invictus NS 021. Igre su podrazumevale tri sportske manifestacije po ugledu na Spartan Race takmičenja, a mnogobrojni rekreativci i sportisti savladavali su tokom dana poligone svestranosti za što kraće vreme trudeći se da naprave što manji broj grešaka.  

Invictus challenge je takmičenje podeljeno na tri izazova, gde su se takmičari u tri različita termina, na tri različite terena, borili da završe stazu usput savladavajući različite prirodne i veštačke prepreke. Cilj tog nadmetanja, koje je po prvi put održano u Novom Sadu, je da takmičar objedini medalju koja se sastoji iz tri dela, a deo medalje se osvaja nakon uspešno završenog svakog pojedinačnog izazova.  
 
-Koncept Invictus Games je organizovan uz podršku Grada Novog Sada i predstavlja pravu priliku za sve one koji su sportisti ili rekreativci da pred sebe postave jedan ozbiljan izazov i da oprobaju svoje sposobnosti. Želeli smo da podržimo ovaj svojevrsni sportski izazov koji se po prvi put organizuje u Novom Sadu, kako bismo motivisali što više sugrađana koji se bave bilo kojom sportskom aktivnošću da kroz igru i zabavu, savladavajući prirodne i veštačke prepreke, testiraju sebe. Danas smo videli da je većina prepreka smeštena na pesku, a ostatak u vodi i na travi, a tereni na kojima će se odigravati naredna takmičenja u avgustu i novembru su bazen na SPENS-u i Fruška gora, tačnije staza Radosti i zadovoljstva na Popovici. I u tim izazovima ćemo biti sa takmičarima i bodriti ih do kompletiranja medalje koja se sastoji iz tri dela - rekao je Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.    
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar