Liga nacija u muškoj odbojci u Novom Sadu
Liga nacija u muškoj odbojci po prvi put u novom formatu dolazi u Novi Sad i održaće se od 31. maja do 2. juna u velikoj dvorani novosadskog SPENS-a. Na turniru će pored naše reprezentacije učestvovati i reprezentacije Francuske, Rusije i Japana
 
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez izrazio je zadovoljstvo što je uz podršku Pokrajine, Grada Novog Sada i Odbojkaškog saveza Srbije, Liga nacija vraćena u naš grad. 
 
-Odbojka za Novi Sad ima poseban značaj. Ako je u nekom sportu naš grad prepoznatljiv kao sportski brend to je sigurno odbojka - naglasio je Batez i podsetio da je Odbojkaški klub Vojvodina najtrofejniji sportski kolektiv ne samo u Novom Sadu već i Vojvodini, te da je dao veliki broj reprezentativaca, osvajača olimpijskih, svetski i evropskih odličja. 
 
Uokviru ovog događaja biće, kako je najav održan i turnir Balkan kids, koji će okupiti najmlađe odbojkaše i odbojkašice iz šest zemalja članica Balkanske odbojkaške federacija. Planirano je da taj turnir bude održan u subotu, 1. juna, u maloj dvorani SPENS-a
 
-Odbojka kao olimpijska sportska disciplina, poznata je po najsjajnijim odličjima koja donosi našoj zemlji. Zbog toga smo zajedno sa Pokrajinom, u dobroj simbiozi, glavna logistika Odbojkaškom savezu Srbije u organizaciji ovakvih sportskim manifestacija - rekao je član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.   
 
Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić naglasio je da u okviru Lige nacija igrači iz svih selekcija tokom 30 dana moraju da odigraju 15 utakmica, što je dosta naporno, jer praktično putuju sa kontinenta na kontinent. 
 
Sportski direktor Odbojkaškog kluba Vojvodina Slobodan Boškan kazao je da je velika čast i obaveza organizovanje takmičenja ovakvog ranga. On je naveo da su kriterijumi i standardi koje je postavila Svetska odbojkaška federacija za organizovanje ovog turnira veoma visoki, što je bio dodatni izazov za Odbojkaški klub Vojvodina. 
 
  

    


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar