Održan 26. Novosadski polumaraton

Na ovogodišnjem 26. Novosadskom polumaratonu na kojem je učestvovalo više od 1.200 takmičara, pobedio je Miroslav Marković iz Beograda koji je stazu dugu 21 kilometara pretrčao za 1 sat, 17 minuta i 50 sekundi, dok je pobednica u ženskoj konkurenciji bila Teodora Simović iz Novog Pazara koja je istu stazu istrčala za 1 sat, 17 minuta i 52 sekunde.

Drugi u muškoj konkurenciji bio je Nenad Milosavljević iz Beograda, a treći Igor Jagimovski iz Skoplja.U ženskoj konkurenciji drugo mesto je zauzela Nora Trkulja iz Beograda, a treće Katja Rakušček iz Ljubljane.
Novosadskim ulicama trčali su i maratonci iz 23 zemlje sveta, ali i pripadnici MUP-a i Vojske Srbije, dok je najstariji učesnik i ove godine bio 91-ogodišnji Silvester Kovač.
Osim glavne trke Novosađani su imali prilku da pogledaju i trke u štafetnom polumaratonu, rekrativnom trčanju na 10,548 kilometara, kao i trčanje-šetnju srednjoškolaca i starijih osnovaca, ali i Poletarac trčanje. Održana je i tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metara.
 
foto 021.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar