Počinje realizacija prekograničnog projekta - Parainspired!

U Novom Sadu je održana konferencija povodom otvaranja projekta pod nazivom Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired! Ova projekat zajednički sprovode Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao vodeći partner, Fond Evropski poslovi AP Vojvodine, Opština Inđija i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina. Cilj projekta Parainspired! je povećanje učešća osoba sa invaliditetom u sportskim aktivnostima u pograničnom području, kao i stvaranje uslova za veću dostupnost sportske infrastrukture osobama sa invaliditetom. 

Projekat podrazumeva niz aktivnosti koje će trajati 15 meseci. U okviru projekta sprovešće se istraživanje o učešću osoba sa invaliditetom u sportskim aktivnostima u Sremu i kantonu Sarajevo, na osnovu koga će biti urađen nastavni materijal za sportske stručnjake angažovane u sportu osoba sa invaliditetom. Biće održane četiri radionice, po dve u Sarajevu i Inđiji, simpozijumi na kojima će biti predstavljeni rezultati istraživanja i inovacije za uključivanje osoba sa invaliditetom u sportske aktivnosti. Biće angažovana četiri sportska stručnjaka koji će osam meseci raditi na promociji sporta osoba sa invaliditetom i, takođe, nabavka sportske opreme za lokalne sportske organizacije koje rade sa sportistima sa fizičkim invaliditetom i prevoznog sredstva za osobe sa invaliditetom. 
 
Sredstva za sprovođenje projekta iznose 263.914,43 evra, Evropska unija kofinansira u iznosu od 224.327,27 evra. 
 
-Jedan od benefita je i nabavka kombija za prevoz sportista sa invaliditetom i 10 invalidskih kolica prilagođenih za profesionalni paraolimpijski sport, kao i nabavka druge sportske opreme i rekvizita, jer je cilj ovog projekta upravo stvaranje uslova da se što više osoba sa invaliditetom može baviti sportskim aktivnostima – rekao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. 
 
Promoteri projekta su naši proslavljeni paraolimpijski šampioni i osvajači velikog broja medalja na međunarodnim takmičenjima u parasportu Borislava Perić-Ranković, Zlatko Kesler i Dejana Bačko
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar