Seminar realnog aikidoa prilika za edukaciju i druženje
Savezni seminar realnog aikidoa za decu, 14. po redu, u organizaciji Kluba realnog aikidoa Futog održan je u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Futogu. Seminar je okupipo više od 150 dece iz pet gradova Srbije koja su vežbala i takmičila se u raznim disciplinama, sa ciljem da se kroz druženje proširi ideja o važnosti sporta među omladinom. Deca su vežbala na travi, u prirodi što je za njih poseban užitak, jer je uobičajeno mesto za treninge fiskulturna sala. 
 
Organizatori su istakli da je cilj jednodnevnog seminara uvežbavanje tehnika samoodbrane, kao i druženje dece kroz takmičenja i treninge.   
 
-Ovaj seminar je osmišljen kao druženje dece i trenera iz cele Srbije, i predstavlja svojevrsni sklop treninga, zabave i dodatne edukacije – rekao je u ime organizatora Marko Divjak
 
-Gradska uprava za sport i omladinu već godinama podržava ovaj projekat koji je postao tradicija grada. Smatramo da ove i slične sportske manifestacije mogu samo da pomognu deci, koja pored obaveznog i klasičnog fizičkog vaspitanja u školama i školskog sporta, dobijaju još jednu perspektivu kroz razmenu iskustava sa decom iz drugih sredina. Uvek ćemo podržavati klubove iz Novog Sada, koji poput Kluba realnog aikidoa Futog rade nešto konstruktivno i dobro za našu decu. Konkretno, u ovoj borilačkoj veštini nije važno napadati, već braniti se i dobro je učiti decu tehnikama samoodbrane, ali i uključiti ih u sistem sporta što ranije. To garantuje pravilan psiho-fizički razvoj, ali i doprinosi boljem zdravlju, utiče na sklapanje novih poznanstava, a uz treninge i ovakve skupove garantuje mnogo druženja i zabave  – poručio je Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.    
 
  
 

   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar