Sportske igre mladih u Novom Sadu 15. maja

Sportske igre mladih, najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi svečano će biti otvorene 15. maja na centralnom gradskom trgu. Ove igre namenjene su deci osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  

Do sada je u Igrama učestvovalo više od 1,5 milion dece i mladih. Za ambasadora Sportskih igara mladih nedavno je proglašen komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han. Osim našeg grada, još 25 gradova u Srbiji, ove manifestacije. Pobednici iz sve tri države plasiraće se na veliko međunarodno finale koje će biti održano krajem avgusta u Splitu. 
 
- Imamo fenomenalnu saradnju sa Novim Sadom, što se dokazalo prošle godine kada smo oborili sve rekorde i na stadionu Karađorđe okupili preko 10 hiljada dece koja su zajedno pevala našu nacionalnu himnu. Verujem da ćemo ovoga puta napraviti spektakl za ceo region. Borimo se da pobedi drugarstvo, a Novi Sad je grad mladih, osmeha i prijateljstva i neguje vrednosti koje promovišu Igre –rekla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih. 
 
- Za nas je velika čast što će Sportske igre mladih krenuti iz Novog Sada. Ovakav koncept zapravo predstavlja plemenitu akciju koja je usmerena na decu, a ima regionalni karakter. Siguran sam da će 15. maja prelepa slika otići iz Novog Sada i da ćemo se predstaviti kao dostojni domaćini. Manifestacija ima snažnu simboliku i s obzirom na to da je Novi Sad aktuelna Omladinska prestonica Evrope – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević
 
U okviru ceremonije svečanog otvaranja Sportskih igara mladih, biće priređen i koncert novosadske grupe Frajle, u 21. čas na Trgu slobode. 
 
 
Izvor i foto: novisad.rs
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar