Vikend šampiona na Trgu slobode

Mini basket turnir Vikend šampiona koji je okupio preko 200 mladih košarkaša, dečaka i devojčica održan je na Trgu slobode. Turnir je održan u okviru projekta Svi smo jedan tim koji realizuje kompanija NIS, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije. Ova manifestaciji najavljuje predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene. 

 
Košarkaši juniorske selekcije KK Partizan Dušan Tanasković, Luka Tarlać i Lav Cvetković družili su se i trenirali sa decom. U revijalnom turniru učestvovala su deca iz 16 košarkaških klubova, uzrasta od sedam do deset godina, iz cele Srbije. Svi učesnici dobili su medalje jer je cilj projekta promovisanje zajedništva i tolerancije, dok su takmičarski rezultati u drugom planu. 
 
Prisutne je na otvaranju manifestacije pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin
 
- Veoma mi je drago što se u Novom Sadu danas održava manifestacija koja promoviše sport i zdrave načine života kod najmlađih. Deca treba da odrastaju igrajući se na otvorenom prostoru, igralištima i sportskim terenima i Grad radi na tome da stvori uslove za takve aktivnosti, ali i da podrži projekte koji doprinose tom cilju. Ovom prilikom želim da se zahvalim društveno odgovornoj kompaniji NIS koja je organizovala ovaj događaj i koja podržava sportiste, kao i projekte koji unapređuju kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije – izjavio je Cvjetićanin.  
 
Turnir će se održati i u Beogradu, 1. juna, i Nišu, 8. juna. 
 
 
 
Izvor i foto: novisad.rs
 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar