Voša u plej-ofu, Partizan poražen

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u plej-of Superlige Srbije pobedivši sinoć na svom terenu ekipu Partizana rezultatom 3:2. Strelci iz redova domaćina bili su Bojan Matić, koji je postigao dva gola, i Nikola Gajić, a za Partizan Zoran Tošić i Đorđe Ivanović

Pred početak utakmice, održan je minut ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog fudbalera Vojvodine Dragana Bošnjaka (1956 – 2019), člana generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup, jedini međunarodni trofej u klupskim vitrinama. 
 
Voša je povela već u trećem minutu golom Matića, a u poslednjem minutu prvog poluvremena golom iz slobodnog udarca Tošić je izjednačio rezultat. Drugo poluvreme obeležilo je uvredljivo skandiranje navijača Partizana koji su uzvikivali slogan -Pola Mađar, pola ustaša-, zbog čega su više puta bili upozoravani. Sudija  je zbog toga u šezdesetom minutu prekinuo meč, a igrači oba tima zajedno sa sudijama povukli su se sa terena. Meč je nastavljen nakon deset minuta pauze, ali su se i dalje mogle čuti uvrede sa tribina. U 87. minutu odlučeno je da se meč produži za 16 minuta. U 99. minutu Matić je postigao još jedan gol za Vošu, a minut pred kraj Nikola Gajić je pogodio mrežu, pa je Vojvodina povela rezultatom 3:1. U poslednjem minutu produžetaka Ivanović je postigao gol za gostujući tim. 
 
Vojvodina je tako u meču poslednjeg kola, uspela da se izbori za sedmu poziciju na tabeli i odlazak u plej-off. 
 
Trener fudbalera Partizana Savo Milošević je prokomentarisao razloge za prekid utakmice. 
 
-Zaista razumem navijačke strasti, ali ne mogu da prihvatim takve povike u mojoj zemlji. U Vojvodini živi dvadeset nacija i narodnosti. To mi je neshvatljivo- istakao je Milošević
 
Šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić izjavio je da je srećan zbog ostvarenog cilja, ali da stara dama sebi više nikad ne sme da dozvoli da se bori za osmo mesto na tabeli. 
 
Presrećan sam i prezadovoljan sa onim što je Vojvodina pokazala, a to su velika želja, strast i upornost do samog kraja. Čak ni gol koji smo primili u nezgodnom trenutku nas nije poremetio. Tek tada, kada su momci shvatili da više nemamo kud, počeli smo da igramo onako kako znamo i želimo, pa su iz takve igre došli i golovi. Sa jedne strane, srećan sam što smo obezbedili plasman u plej-of, ali sa druge, voleo bih da se ovo više nikada ne desi, odnosno da se Vojvodina više nikada ne bori za osmo mesto. To je moja poruka svima. Vojvodina ovako treba da igra i da se raduje kada se bori za Evropu, a ne za osmo mesto – kaže Krivokapić, a povodom uvredljivog skandiranja navijača Partizana rekao je da je neshvatljivo da se takve stvari dešavaju na stadionu, ali da je to nešto na šta treneri nemaju uticaj.   
 
Inače, na dan odigravanja utakmice navijači Vojvodine saopštili su da će kapije severne tribine stadiona Karađorđe biti zatvorene usled, kako su istakli u sopštenju, konstantne represije policije prema svim navijačima Vojvodine i klubu. 
 
-Planirano je da se posle utakmice navijači Vojvodine zadrže na stadionu dva sata dok se tri frakcije navijača Partizana ne raziđu. Prošle godine, na utakmici protiv Crvene zvezde, mi navijači Vojvodine smo se izborili za pravo da izađemo posle utakmice u Novom Sadu bez čekanja, što je uobičajena praksa sa domaćim navijačima, pošto na utakmicama u Beogradu čekamo dva sata po završetku utakmice da napustimo stadion. Zbog konstantne represije policije prema svim navijačima Vojvodine i klubu, kapije severne tribine će biti zatvorene –naveli su navijači.   
 
Povodom tog saopštenja reagovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je apelovao na nadležne da obezbede neophodne uslove za navijače kako bi mogli da navijaju za svoj klub. 
 
- Praksa je da domaći navijači na svim stadionima u Srbiji sa tribina izlaze prvi, i zato apelujem na organizatore utakmice i Ministarstvo unutrašnjih poslova da omoguće da tako i bude. Imam razumevanje za složenu situaciju u vezi sa navijačima Partizana, ali apelujem da i pored toga učine napor i da organizaciju utakmice obezbede po principu koji sam naveo, kako navijači Vojvodine i svi ljubitelji fudbala ne bi ostali uskraćeni da prisustvuju utakmici - poručio je Vučević. 
 
 
Foto:fkvojvodina.rs

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar