Završena MBT trka na Andrevlju

Završena je poslednja etapa Međunarodne planinske biciklističke trke, na Andrevlju, na Fruškoj gori. U prethodna četiri dana, sportisti iz dvadeset zemalja  takmičili su se za 120 bodova, u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

U kategoriji Elita žene, pobednica je Irina Popova iz Ukrajine, dok je u kategoriji Elita muškarci pobedio Martin Haring iz Slovačke. Naša Olimpijka, Jovana  Crnogorac, morala je da odustane od trke u četvrtoj etapi zbog tehničkih problema sa opremom. 
 
Inače, za kvalifikacionu trku za Olimpijske igre, kada je o elitnim takmičarima reč, prijavljeno je njih 43, od čega je 30 muškaraca i 13 žena. 
 
-Koliko je ova trka važna pokazuju prijave 20 nacija koje imamo na trci. Prošle godine UCI (Svetska biciklistička unija) komesar dao je najveće ocene i ušli smo u kategoriju 1, i rezultat odmah vidimo. Ove nedelje tu je aktuelna evropska šampionka, Irina Popova, kao i bivši evropski šampion, Filip Meirhaeghe, koji voze uz zaista najbolje trkače Japana, Francuske, Italije, Mađarske, Poljske Engleske... na Andrevlju je 165 takmičara. Takmičile su se i mlađe kategorije, mastersi i rekreativci kojima smo želeli da omogućimo da voze zajedno sa velikim imenima – rekao je  direktor trke Nemanja Vajs
 
Start trke označio je predsednik Sportskog saveza Vojvodine, Slobodan Boškan, koji je rekao da se kvalitet nadmetanja vidi i u tome što su među takmičarima uglavnom nacionalni prvaci. 
 
Biciklistički klub Novi Sad petu godinu zaredom organizuje etapnu trku planinskih biciklista na Fruškoj Gori. Sledeća trka koju klub organizuje biće 2. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. Uskoro bi trebalo da saznamo i da li će Novi Sad biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu 2021. godine.  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar