Prvi regionalni Barcaffé Barista Cup

Kafa u kojoj uživate svakog dana prešla je dug put kako bi stigla do vaše šoljice, kao što je i svaki barista prešao dug put do vrhunskog poznavaoca kafe i veštog latte artista. Na kvalifikacionom takmičenju za regionalni Barcaffé Barista Cup, svoje tajne za pripremu i ukrašavanje omiljenog napitka mnogih, otkriće vam upravo 10 najboljih barista Srbije, prema prethodnom odabiru stručnog Barcaffé žirija. Takmičenje će se održati u beogradskom Bitefartcafe-u (Mitropolita Petra 8), u petak, 17. maja, u 12 časova.  

Učesnike će na kvalifikacionom takmičenju u Beogradu kroz program voditi poznati glumac Slobodan Stefanović. O izboru pobednika odlučivaće stručni žiri sačinjen od Barcaffé barista. Oni će ocenjivati ukus kafe, veštinu iscrtavanja na peni, način posluživanja, kreativnost, kao i brzinu pripreme.  
 
Barcaffé Barista Cup je prvo regionalno takmičenje barista, koje se sastoji iz dve faze. U prvoj fazi biće organizovana kvalifikaciona takmičenja u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, gde će biti odabrana po tri najbolja učesnika. Zatim, troje prvoplasiranih barista u sve tri zemlje će se u septembru u drugoj fazi nadmetati na finalnom susretu u Ljubljani, za prestižnu edukaciju udruženja Specialty Coffee Association u zemlji espreso kafe – Italiji.  
 
Barcaffé je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama regiona. Decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe. 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar