Sofija Janković pobednica Barcaffé Barista Cupa

Prvi krug regionalnog latte art takmičenja Barcaffé Barista Cup završen je danas i tom prilikom izabrano je troje finalista koji će svoje veštine prikazati na finalnom takmičenju u Ljubljani, gde će imati priliku da osvoje prestižne nagrade. 

Pobednica kvalifikacionog takmičenja Sofija Janković, drugo mesto pripalo je Bojanu Stilinu, dok je treće mesto osvojio Bogdan Radosavljević
 
-Nisam očekivala prvo mesto, ali sam izuzetno zahvalna na prilici da pokažem svoj rad među kolegama. Potrudiću se da nas na najbolji način predstavim u nastavku takmičenja, i da naučim nešto novo od profesionalaca iz celog regiona. Latte art zahteva talenat, ali posebno, kao i svaki drugi posao, svakodnevni rad i vežbanje -rekla je Sofija koja kao barista radi tri godine, a latte art-om se bavi nešto više od godinu dana. 
 
Stručni žiri zadužen za izbor najboljih barista činili su Barcaffé baristi Siniša Radivojević, Novak Nenezić i Nenad Gardić, kao i Bojan Đorđević, urednik portala kafica.rs. Predsednik stručnog žirija Novak Nenezić istakao je da je žiri imao zaista težak posao. On se zahvalio Barcaffé-u na tome što je prepoznao važnost podrške baristima, ističući da je ovakva vrsta takmičenja važna i zbog umrežavanja i razmene iskustava sa kolegama, ali i zbog susreta s novim konceptima, receptima i metodama pripreme espresa. 
 
-Deset talentovanih i motivisanih ljudi je na Barcaffé Barista Cup-u iskazalo jaku želju da pokaže i unapredi svoje veštine, i to smatramo odličnim znakom za ovu profesiju – istakao je Nenezić.  
 
Dobroj atmosferi doprineo je poznati glumac i autor kulinarske emisije Mr. Kitchen Slobodan Stefanović koji je bio domaćin događaja. 
 
Finalni događaj zakazan je za septembar, kada će se pobednici iz Beograda takmičiti sa najboljim baristima Hrvatske i Slovenije i nadmetati za profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu, kao i za vrednu diplomu profesionalnog bariste. 
 
Barcaffé je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu i zastupljen je u gotovo svim zemljama regiona. Decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe. Takmičenjima poput ovog, Barcaffe svoju strast i posvećenost kafi prenosi i na bariste, koji će od svaku šoljice kafe napraviti malo umetničko delo. 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar