Ruž za usne - kako napraviti najbolji izbor?
Autor: Aleksandra
08.11.2018.

Da li i vi, kao i većina žena imate mnoštvo ruževa u svom neseseru, koje ste kupili, a koje pak retko koristite, jer vam se ne dopada kako vam stoje? Karmin i sjaj za usne jesu nezaobilazni deo nesesera svake žene, međutim svaka boja karmina ne pristaje isto svakoj dami. Nijansa omiljenog ruža često mnogo govori o našem karakteru i mora se slagati sa našim tenom, bojom kose, ili očiju.

Neke dame više vole mat karmine, dok se druge češće odlučuju za svetlucave sjajeve ili olovke za usne. Kroz nekoliko malih trikova koje vam otkrivamo u nastavku, saznajte kako da na pravi način izaberete boju ruža uz koju ćete zablistati u svakoj prilici.

Boja usana određuje boju ruža

Prirodna boja vaših usana može na lak način odrediti izbor ruža. Nepisano je pravilo da na bledim usnama najbolje stoje tamno crvene nijanse , dok tamnijim usnama najbolje pristaju mat ruzevi u crvenoj ili boji crnog vina.

Postojani ruževi kao pun pogodak za važne prilike

Ukoliko želite da suptilno uvećate vaše usne , ruževi vam u tome mogu pomoći. Idealni za svečanu priliku, ili poslovni sastanak, savršeni su za dame koje su lojalne proizvodima koje vole. Ukoliko ste umerenije u biranju stilova, i znate da uz večernji izgled često može ići jača šminka, ali i volite da eksperimentišete sa klasičnim i jakim bojama dugotrajni ruž za usne je kao stvoren za vas.

Holivudske dive danas se sve više odlučuju za karmin boje mesa, čija nijansa podjedanko dobro može izgledati i na tanjim usnama. Ukoliko imate punije usne tamniji ruževi su pravo rešenje, dok ruževi sa intenzivnim bisernim sjajem ne postižu tako glamurozan efekat.

Dok mat karmin vaše usne čini suvljim , sjaj za usne im je sa druge strane najbollji prijatelj, pogotovo u prilici kada vaš blistavi osmeh stupa na scenu.

Negovane usne za savršen efekat

Kako bi svaki ruž delovao lepo na vašim usnama važno je i da ih pravilno negujete. Ispucale i suve usne neće delovati privlačno ako na njima potencirate sjaj. Mat ruzevi često imaju suvlju teksturu, pa je poželjno preko njih naneti labello, ili balzam za usne. Za razliku od njih ruževi sa hidratantnim svojstvima namenjeni su osetljivim usnama jer u sebi sadrže sastojke poput vitamina E koji štiti usne. Ovakvi ruževi satima stoje na vašim usnama po nanošenju. Možete jesti i piti, a ruž za usne ostaće na svom mestu. Ova vrsta ruža ima manu što je suva, pa nije izbor za osetljivu kožu. Dobra hidratacija usana je primarna, pa tek onda korišćenje sjaja ili olovke za usne.

Popularni ombre lako ćete postići uz savršeni ruž za usne

Ombre način šminkanja sve je popularniji jer na vašim usnama podstiče sjaj i volumen. Sjaj za usne vam može biti dobar saveznik kako bi vaš ombre bio dugotrajniji, a uz pomoć meke olovke za oči u tamnijoj nijansi možete lakše iscrtati oblik usana , a potom i premazati željeni karmin.

Nude nijansa nepogrešiv izbor

Uz nude nijansećete napraviti dobar izbor, jer one nepogrešivo stoje svakoj dami. Kako biste lakše odredile koja nijansa ide uz vas najbolje je da izaberete boju koja je samo ton svetlija, ili tamnija od prirodne boje vaših usana, a zatim uz pomoć olovke za usne pojačate vaš nude efekat.

Mat ruzevi usnama u ovoj situaciji daju težu teksturu, dok nude nijansa zahteva blaži izgled, te nećete pogrešiti ako svoje usne preko običnog ruža u nude nijansi premažete samo balsamom za usne. Ruž za usne u umerenijoj varijanti je idealan nude izbor uz koji će svaka dama biti primećena.

Za veliki izbor ruževa za usne po vašem ukusu možete pogledati široku ponudu Lilly Drogerie online prodavnice.

Foto: Pixabay/ kaboompics

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar