Ove destinacije će biti najpopularnije za leto 2019.
Autor: Redakcija
31.01.2019.

U jeku zimske sezone, mnogi razmišljaju o toplijim danima, suncu, plaži, pesku i odmoru na ležaljkama sa nekim osvežavajućim koktelom u ruci. Naime, aranžmani za leto i odmor na moru su uveliko u ponudi, te je sada idealno vreme da počnete da planirate svoje letovanje. U zavisnosti od prioriteta zbog kojih se opredeljujete za letovanje, tako se mogu razvrstati i turističke destinacije.

Neke destinacije su najbolje za odmor, neke za šoping, neke za obilazak istorijskih i kulturnih znamenitosti, a neke su idealne za noćni provod. Svake godine se izdvajaju određene destinacije koje su najpopularnije i to se uglavnom meri time kolika je potražnja za tim destinacijama pre i tokom letnje sezone.

Grčka je za leto omiljen izbor već decenijama , dok se pojedine destinacije kao što su Španija i Turska svake godine bore za svoje mesto na listi najpopularnijih destinacija za leto. Moramo reći da im sve više polazi za rukom! U daljem tekstu ćete moći da pročitate koje će to destinacije biti najpopularnije za leto 2019, te će vam možda biti lakše da se opredelite i odlučite kuda za leto 2019.

Kefalonija - spoj dobrog provoda i opuštajućeg odmora

Ovo novootkriveno ostrvo, u blizini Zakintosa, postalo je destinacija za koju se opredeljuju i mladi i nešto stariji, ali i roditelij sa malom decom. Naime, Kefalonija je poznata po zelenilu, prirodnim lepotama i karakterističnom grčkom duhu na Jonskom moru. Ovo ostrvo očarava svakoga već na prvi pogled, pa ne čudi što se mnogi opredeljuju upravo za ovu destinaciju u Grčkoj kada je letovanje u pitanju.

Obala Kefalonije je prepuna rtova i savršenih zaliva, te je ostrvo odličan odabir za odmor, opuštanje i releksaciju u prirodi. Međutim, ako se uželite dobrog provoda, Kefalonija vam može ispuniti i tu želju. Naime, na ovom ostrvu vas očekuje fantastičan provod, uz dobru i poznatu grčku muziku i tradicionalnu hranu i piće gde god da se nađete na ovom ostrvu, te nije mnogo teško odabrati savršeno mesto za ručak .

Na Kefaloniji je najviše plaža koje su šljunkovite i stenovite. Ono što vam je zagarantovano ako se i vi odlučite da ovo leto provedete na ovom grčkom ostrvu svakako je kristalno čisto more. Kefalonija je grčko ostrvo na kojem ćete nesumnjivo uživati u magičnim pejzažima i veoma ljubaznim domaćinima, te ćete zaželeti da mu se opet vratite naredne godine.

Nezaobilazni Kušadasi kao popularan izbor svih generacija

Turska se nalazi na drugom mestu, odmah posle Grčke kada su u pitanju destinacije za letovanje ove godine. Najpopularniji je svakako Kušadasi za koje se sve više mladih opredeljuje zbog odličnog provoda i veoma dobrog odnosa cene i kvaliteta. Naime, Kušadasi je najveće letovalište na turkskoj egejskoj obali na koje dolaze turisti iz svih krajeva sveta. Ova turska letnja lokacija nudi mnogo toga za videti i obići, a ujedno pruža mogućnost za dobar odmor, ali i provod, jer je Kušadasi mesto poznato po noćnom životu.

Kako je ova destinacija u Turskoj svake godine sve više i više tražena, ne čudi činjenica da se svake godine grade novi objekti kako bi bilo dovoljno smeštaja za sve koji požele da svoje leto provedu baš u Kušadasiju. Iako je poprilično daleko od Srbije, naši turisti rado odlaze u ovaj deo Turske i putuju ponekad i duže od jednog celog dana kako bi stigli i obišli ovaj dragulj turske obale.

Ono po čemu je ovo tursko letovalište karakteristično je to što čuva tradiciju svoje države i svog naroda, a uz to korača sigurno u savremenu budućnost. Ako se i vi opredelite za baš ovo mesto koje je jedno od najpopularnijih lokacija za leto 2019, zasigurno ćete uživati, odmoriti se, provesti i stvoriti brojne uspomene za pamćenje.

Majorka i sve njene čari

Majorka je ostrvo u Španiji, koja svake godine postaje sve popularnija destinacija za letovanje. Nekada se mislilo da na Majorku i u Španiju uopšte idu samo imućniji, jer se verovalo da je ovo ostrvo poprilično skupo. Nesumnjivo je da jeste u pitanju destinacija za koju je potrebno izdvojiti određenu svota novca, ali danas, uz veliki broj first minute i last minut ponuda vaše leto bilo gde, pa i na Majorku, može biti dosta povoljnije.

Naime, Majorka je najveće ostrvo od svih Balearskih ostrva i već veoma dugo je favorit među turistima. Na ovom ostrvu su plaže peščane i uređene su veoma dobro. Kada je u pitanju Majorka raj za hedoniste i kupoholičare je opis koji je najbolje dočarava. Ali , ono što krasi ovo ostrvo su guste borove šume i savršena priroda, te je sigurno da se u ovom delu Španije možete opustiti i relaksirati tokom celog letovanja.

Ono po čemu je Majorka još poznata je veoma dobar noćni život u mestima kao što su Palma, Palma Nova i Magaluf. Barova ima pregršt, muzika se čuje na svakom ćošku, pa ne čudi što se sve više mladih odlučuje za leto na ovom španskom ostrvu. Iako je idealna destinacija za noćni život, Majorka je odličan izbor i za roditelje sa decom, jer je isključivo zapadna strana ostrva rezervisana za gužvu i noćni provod, dok se u drugim mestima na ovom ostrvu može mirno letovati i odmarati u tišini.

Pored navedenih najpopularnijih destinacija za leto 2019. postoji još mnogo popularnih letovališta za koje se možete odlučiti. Iako još uvek traje zimska sezona i možda se još niste vratili sa zimovanja, sada je idealno vreme da se razmišlja o letu, o plaži i toplijim danima, da se počne sa vežbanjem i spremanjem za leto , ali je takođe i idealno vreme da se odlučite gde ćete zapravo otputovati.

Kada se odlučite za destinaciju i rezervišete svoj smeštaj, ostaje vam samo da sačekate da prođu hladni zimski dani, da spakujete kofere i prepustite se avanturi na nekoj od najpopularnijih destinacija za leto 2019.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar